Uppdatering om renoveringen

Den senaste tidens varmare väder har gjort det möjligt att påbörja renoveringen av hål 15 för fullt. Vårt team har den senaste tiden flyttat material till platsen för det nya greenområdet. Det nya hålet kommer att spelas 175, 130 och 105 meter från respektive vit, gul och röd Tee, vilket gör det möjligt att placera den nya greenen längre bort från skogen som resulterar i fler soltimmar och bättre chans för gräset att växa. Hålet kommer även att få en ny damm som kommer vara i spel på både hål 15 och hål 14. Vattnet kommer att sträcka sig mot 14:e hålets fairway och upp mot det befintliga vattnet på hål 14. 

Arkitekten Johan Benestam kommer vara på plats i veckan för att märka ut greenens konturer och påbörja formgivningen av greenen. Under Johans vistelse kommer även sista formgivningen färdigställas på 6:ans Tee.

Banteamet har också slutfört arbetet med att rensa ur diken och vattenhinder på banan för att få bättre avrinning på fairways, vilket förhoppningsvis resulterar i att banan torkar upp snabbare under försäsongen. 

Vi har även tagit beslut om vilken typ av gräs som kommer att användas för den nya greenen på hål 15. Vi kommer att så med ett gräs som heter Pure destinction som är den senaste typen av bent gräs. Gräset har fått fantastiska recensioner och efter några besök på banor som redan använder detta gräs kommer vi ha möjlighet att få fantastiska puttningsytor.

Då vi påbörjat renoveringen av hål 15 kommer slingan av banan att ändras lite inför säsongen 2019. Missa inte att läsa artikeln om det på hemsidan under ”nyheter”. 

Vi har händelserika veckor framför oss jag kommer se till att alla medlemmar och gäster kommer få information om vad som händer på banan.

Nick Potter