Uppdatering om renoveringen

Kul att se så många medlemmar på årsmötet som vi hade i början av februari. Det kommer bli ännu en fantastisk säsong på Strand GK med många nya spännande tävlingar, event, förändringar ute på banan och nyheter i golfshopen. Janne kommer se till att ni erbjuds all den senaste utrustningen ni behöver.

Ni som var med på årsmötet hörde mig berätta om renoveringen av Strands golfbana och hur planerna för våren har förändrats sedan jag pratade om renoveringen på höstmötet 2018.

 Vår första plan var att starta renoveringen med hål 6 men efter en närmre inspektion av banan kommer vi istället lägga fokus på de delarna av banan som drabbats hårdast av vintern. Precis som förra året har vintern varit tuff mot banan och greenerna har legat under tjocka lager av is i ungefär sex veckor. Lyckligtvis har vintern inte gjort lika stora skador som förra året och den senaste tidens plusgrader har sett till att isen smält och gjort greenerna isfria. Greenerna ser ut att vara i bra skick vilket är en lättnad för mig och för er, men det är inte förrän gräset börjar växa som vi verkligen kan se vilket skick greenerna är i. 

Det enda undantaget är hål 15 som har greenen placerad vid skogen där den inte får tillräckligt med sol och vind. Greenen på hål 15 som i dagsläget är isfri låg under istäcket mycket längre än de andra greenerna på banan och vi misstänker att skadorna på greenen kommer vara ganska omfattande, liknande vad vi hade förra året. Av denna anledning har vi valt att starta renoveringen av just detta hål för att förbättra omgivningarna runt greenen, för att i framtiden kunde erbjuda den bästa möjliga spelupplevelsen.

Hålet kommer att flyttas bort från skogen för att kunna ge greenen mer soltimmar och nästa vinter kommer vi att börja röja ur stora delar skogen som ligger på Strands mark så vi får ett bättre luftflöde och mer sol mot greenområdet. De sista planritningarna håller på att färdigställas denna vecka och med det kommande varma vädret hoppas vi att vårt team ska kunna påbörja arbetet inom de kommande veckorna.

Här på Strand har vi en stor fördel av att ha ett 19:e hål (övningsområdet) som vi kommer att lägga till i slingan under renoveringen. Vi kommer att meddela alla medlemmar och gäster inför säsongen hur slingan kommer att bli men vi kommer att ha 18 hål med par 71 öppna hela 2019.

Vi har även inlett bygget av en ny gul/ vit tee på hål 6 som kommer ge fantastik utsikt över Mälaren. Placeringen av den nya teen gör även att den kommer få mycket mer sol och vind vilket gör att gräset kommer att växa mycket bättre än på den tidigare placeringen av 6:ans tee. 

Se till att hålla er uppdaterade på vår hemsida, samt via vårt nyhetsbrev och följ vår utveckling på sociala medier. Vänliga maila mig på nick@strandgolf.se om ni har några frågor eller kom förbi klubben.

Ser fram emot att träffa er i vår!

Nick Potter
General Manager Strand Golf

Nick Potter