Renoveringen av Strand Golf

Under 2018 påbörjade Strand Golf sitt samarbete med en av Sveriges ledande banarkitekter - Johan Benestam, för att ta fram en renoveringsplan för att förbättra golfbanan. Målet är att skapa en bättre spelstrategi med nya och förbättrade greener, nya bunkrar med ett fokus på att framhäva Strands fantastisk miljö med Mälaren som ligger precis intill.

Renoveringen av alla 18 hål kommer att genomföras under en längre tid, planen är att renovera 2-3 hål åt gången för att fortfarande kunna hålla golfbanan öppen som en 18-hålsbana under hela renoveringsprocessen.

Banarkitekten Johan Benestam har nu färdigställt det första utkastet av Strands masterplan. Under våren kommer vi att skapa ett helt nytt hål, par 4, på nuvarande hål 6:s fairway.

Hål 6, som i dagsläget är par 5, kommer att bli två hål - par 4 och par 3. Hål 6 kommer fortfarande vara spelbart under renoveringen, men kommer att spelas som ett par 4. Från det nya hålet kommer våra medlemmar och gäster få en fantastisk vy av Mälaren.

Se till att hålla er uppdaterade om renoveringen på vår hemsida och sociala medier.

Nick Potter