Renoveringen av Strand Golf Resort

Strand Golf Resort ligger mitt emellan Eskilstuna och Strängnäs i Sörmland, anläggningen togs över av nya ägare i februari 2017. Det nya teamet på Strand Golf Resort har nu tagit beslutet att utveckla och designa om 18-hålsbanan för att kunna erbjuda samma höga standard som hotellet och restaurangen erbjuder. Visionen är att bli en av Sveriges ledande golfdestinationer och erbjuda utmärkta golffaciliteter för medlemmar och gäster.

Den omtalade och välmeriterade banarkitekten Johan Benestam från Benestam Golf Course Design, mest känd från renoveringen av Kungliga Drottningholms golfbana i Stockholm, har blivit förtroendevald för projektet att skapa och designa en ny banlayout för Strand Golf Resort.

Nick Potter som är klubbdirektör säger ”Vi är riktig exalterade över det kommande samarbetet med Johan, hans förmåga och rykte att framgångsrikt integrera golfbanan med den kringliggande naturen visar sig tydligt i de tidigare projekt han har åtagit sig. Detta gjorde det väldigt enkelt att välja Johan till detta projekt. Johan har visat en verklig förståelse inte bara för vår designvision, utan även de framtida faktorerna såsom förmågan att framgångsrikt underhålla banan till en hög standard men ändå inom budgeten för projektet.”

Fokus under renoveringen kommer att ligga på ombyggnaden av greener och greenområden samt att utveckla en långtidsplan för bunkrarna. Renoveringen kommer också inkludera dräneringssystem och renoverade tee´s.

Renoveringen kommer att vara den första som Strand Golf har åtagit sig sedan banan byggdes mellan 1999-2003. Golfbanans ursprunglige banarkitekt som även är klubbens Pro, Janne Kjellwall, ser fram emot renoveringen och säger “Jag är riktigt exalterad över den planerade utvecklingen. Strand har alltid legat mig varmt om hjärtat som originalarkitekt och klubbens Pro. Jag ser fram emot den nya riktningen som klubben satsar på och att ha chansen att samarbeta med Johan Benestam kommer att ta klubben och speciellt golfbanan till en helt ny nivå. Det är en spännande tid att vara involverad på Strand.”

Benestam kommer under år 2018 studera och utveckla Strands masterplan, tanken är att den ska vara färdigställd till mitten av 2019 och att renoveringen ska börja samma år. Målet är att banan ska vara öppen under större delar av renoveringsfasen, med en tidsplan att färdigställa renoveringen på fem år.

Johan Benestam är exalterad över utmaningen att utveckla och genomföra Strand Golfs förvandling och säger ”Banan har en enorm potential med så många vackra områden intill Mälaren. Landskapet är beundransvärt med alla kringliggande ekar.  Banan har intressanta höjdskillnader vilket hjälper till att skapa en fantastisk golfupplevelse för medlemmar och gäster. Jag ser fram emot att utveckla golfbanan och samarbeta med teamet på Strand.”

För att hålla er uppdaterade med nyheter och renoveringsarbetet på Strand Golf Resort gå in på vår hemsida www.strandgolf.se, vänligen kontakta oss på info@strandgolf.se om ni har några frågor.

Nick Potter