Nya regler om friskvårdsbidrag

Som ni säkert har läst har Högsta förvaltningsdomstolen kommit med det efterlängtade beskedet – golf godkänns som friskvårdsbidrag! Vi på Strand förstår att många kan ha frågor kring detta, därför kommer härmed lite information. Vi kommer gå igenom detta mer grundläggande på det årliga mötet 11 februari.

Friskvårdsbidraget
Det maximala skattefria beloppet är max 5000 kr per år. Det är dock din arbetsgivare som bestämmer beloppet för just din arbetsplats, som därmed kan vara lägre än maxbeloppet. Prata med din arbetsgivare och se om de godkänner golf som friskvårdsförmån.

För att kunna utnyttja friskvårdbidraget måste du vara anställd och det är därför du som pensionär, junior, sjukskriven eller arbetssökande ej kan utnyttja denna friskvårdsförmån.

Grundregeln för friskvårdsbidrag är ”motion eller friskvård av enklare slag”, därför kan friskvårdsförmånen inte användas för golfutrustning, deltagaravgift i tävlingar eller medlemskap. Friskvårdsbidraget kan användas för golfträning, golflektioner, träning på driving rangen, greenfee-avgifter samt årlig spelavgift.

Faktura
Er faktura för medlemskap som Helene har skickat ut kommer att fungera som kvitto till din arbetsgivare. Fakturan kommer vara indelad i tre poster: ”Medlemsavgift”, ”Spelavgift” och ”Städavgift”. Oavsett medlemskap kommer 400 kr gå till Strands GK, det benämns som ”Medlemsavgift” på fakturan. Den övriga posten som heter ”Spelavgift” kommer ha ett belopp beroende på vilken typ av medlemskap du har.

Eskilstuna kommun
Jobbar du inom Eskilstuna kommun kommer vi behöva gå igenom ett företag som heter Epassi. Om du jobbar inom kommunen och har frågor om detta kan du höra av dig.
Har du några frågor eller funderingar vänligen kontakta helene@tyfonmail.se eller liza@strandgolf.se

Nick Potter